Monday, 22 November 2010

tag dari......

TAG DARI...........ok ak dah tak ingat siapa sebenarnya yang tag aku ni.. dah lame benda ni terperam tak berjawab.. ak memang agak malas nk melayan tag2 ni.. tp hari ni terbuka pula hati nk jawab.hehe~~

mmmm..25??? banyaknye... ak try k...
(1)Nama aku Ehda Al-Najihah binti Mahmud.. Membe2 panggil Ehda or Jiha.. My family panggil aku adik.

(2)Anak last dari 4 orang adik beradik.. ada 2 orang abang n 1 orang akak n 1 org abg ipar....

(3)Nama pun anak last.. so aku manja ngan insan2 yang bergelar "family" n yang aku anggap "family"....

(4)Aku ada seekor kucing yang ensem lagi macho bernama JOSH SANTANA (dapat nama dr hero philipina)...

(5)yang kelima.................. nak buat stetmen berani mati ni... AKU SENANG FALL IN LOVE tapi aku susah nak mengaku..haha~~ Sampai sekarang aku tak pernah mengaku kat tuan punya badan aku "suka" dia walaupun dh bertahun berlalu.....haha~~

(6)Aku tak pernah COUPLE n insyaallah aku tak nak couple.. kalau dh suka tunang je terows..pastu kawen.. hahahaha~~bagi aku cukuplah sekadar TTM (teman tapi mesra)..tiada istilah COUPLE dalam perhubungan... [tapi boy byk yang x ley terime prinsip aku neyh.. x sabr n x setia menanti.............................]

(7)mmmmmmmm.......Setakat ni, 4 orang yang hadir dalam hidup aku sebagai TTM..

(8)Cinta monyet??? waktu darjah 5kowt..hahaha

(9)Aku still study kt UiTM Perak amek Diploma in Statistics.... Jangan tanya aku soalan yang aku dah bosan nak jawab; "kenapa dulu tak ambil ASASI or matriculation?" or "kenapa ambil diploma?"!! Aku bahagia dengan pilihan aku n I never regret it!!

(10)Aku manusia yang garang........ (Tanyalah mereka2 yang mengenali aku n pernah berkejasama dengan aku)..hehehe~~

(11)Pengalaman banyak mengajar aku untuk menghadapi n menangani masalah yang datang.....

(12)Aku suka baca novel cinta!! jiwang?? x lah.. kenapa aku suka?? sebabnya hanya dalam novel sahaja kita dapat masuk ke kehidupan yang sungguh indah..happy ending... secara realitinya???susahkan nak dapat..

(13)Aku suka binatang n aku suka merawat binatang... ramai tanya nape aku tak nak jadi vaterinar?? jawapan aku.. aku tak minat BIO la.. otak aku boleyh BIOL kalau belajar BIOLOGY... SPM pun c5 kowt..huhuhu~~

(14)Aku ada 2 orang niece yang sangat seronok untuk dibuli n cari gaduh... Izzat Al Fitrah (Izzah) n Iffat Al Taqiyyah (Iffah).. mereka ni la "Gendut" n "Pau" aku..hehehe

(15)Aku bukan insan yang suka menunjukkan,menyatakan n menzahirkan kasih sayang..... so, orang sekeliling aku kena get to know me n selidik la sendiri hati n perasaan aku..hehe

(16)Bila tak puas hati, aku akn cakap berterus terang... no simpan2.. buat sesak hati n perasaan aku je..

(17)Aku pegang satu prinsip bahawa tiada manusia dalam dunia ni yang dilahirkan sebagai B*D*H (kecuali memang die diakui oleh KKM n termasuk dlm kategori OKU).. apa yang membezakan hanyalah cara dia menggunakan kepandaian yang dimiliki...

(18)Aku BENCI mereka yang sering menganggap dirinya B*D*H dan mudah give up!!

(19)Kereta idaman aku??? dulu waktu kecik2, aku nak sangat PAJERO!hahaha~~ alhamdulillah waktu tahun 2005 abah aku dah pakai MITSUBISHI PAJERO 2.8 DIESEL TURBO .. then, aku pun terpaksa memadamkan hasrat dan impian aku sebab kaki aku tak sampai pun nak bawa PAJERO tu n aku tak rasa mampu untuk byr insurans tiap2 thun..mhl sgt....huhu~~ now, aku admire ngan PEGEOT 308....

(20)Cita-cita aku??? mmm.. masih berfikir.. dulu kecik-kecik aku nak jd Astronomi...lepastu nak jadi Accountant... pastu..... aku nak jadi Pegawai Tadbir n Diplomatik...now?? biarlah rahsia.....hehe~~ nak jadi menteri kowt..hehehe~~

(21)Aku tak suka diingatkan berkali-kali or menerima nasihat yang sme berulang-ulang.. cukup bgtahu sekali. I'm aware!!

(22)Aku tak suka dikejut dari tido.. (unless memang aku pesan suruh kejut aku)...... sebab dari kecik aku dah diajar untuk berusaha bangun sendiri tanpa dikejut oleh orang lain... :)

(23)Untuk stadi, x suka stay up.... aku suka guna cara "TIDO AWAL, BANGUN AWAL"..

(24)Orang selalu takut nak dekat n berkawan dengan aku.. selalu ingat aku sombong n tak mesra.. but.. don't judge a book by its cover.. Kenal aku dulu, baru taw siape aku..heheeh~~

(25)Akhirnya.. sampai juga ke angka 25!!! aku nak tagged benda ni kat 5 orang kawan aku... (jawab yer kawan-kawan...)

2 comments:

ekahpuzi on 22 November 2010 at 12:02 said...

ak suka yg num 22...cewah...senang bgun ke ko...nanti ak korek dr nai...hahaha:)

P@Nd@_LoVeR on 22 November 2010 at 13:05 said...

korek la.. ak senang bgun aw!! sebut nme sekali je dh bgun.. buek :p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting