Wednesday, 10 November 2010

HIGH HEELS..WEDGES & SNEAKERS...

Mmm.. mood aku nak study still tak muncul-muncul lagi... Fail Finance dah buka dah... tapi........ AAAHHH!!!!!!! tak da mood langsung! huhu~ Apa la nak jadi dengan aku ni kan.. ish..ish...ish... korang jangan ikut tau perangai aku yang pemalas study ni... nanti dapat result, baru reti nak menyesal... Usaha tak nak, tapi nak result gempak.. Macammana tu????

Ok lah, memandangkan mood aku nak studi memang tak ada... aku dok memunggah la segala khazanah yang ada kat dalam bilik ni.. kemas sikit-sikit.... yerla dah nak cuti sem.... barang-barang kene punggah masuk stor... lambat letak, jap lagi stor penuh, tak ada tempat la nak letak barang jawabnya...huhuhu~~ ni la nasib orang duduk jauh kan.............................

dalam kemas-mengemas tu, aku packing la juga kasut-kasut aku yang tersayang... ha! kasut-kasut ni kena bawa balik.. tak boleh tinggal.... kenapa??? Yerla... ni kasut kesayangan aku taw.. bukan senang nak dapat.. jenuh membe-membe n family aku temankan aku mencari kasut-kasut ni..berapa shopping mall kitorang tawaf baru jumpa tau!!

Gempak sangat ke kasut aku tu????? Tengok ni................

(Antara kasut kesayangan aku...)





hehe~~ tak ada la gempak mana pun.. high heels,wedges and sneakers biasa je... tak mahal mana pun... aku bukan manusia yang mementingkan jenama dalam bab-bab pilih kasut ni..
ok fine, kalau beli jeans memang aku demand tapi kalau kasut aku tak kisah... yang penting aku berkenan and ADA SIZE AKU!!!!!

aku termasuk dalam golongan manusia yang paling bermasalah dalam mencari kasut bersesuaian dengan umur aku...
sebabnye.....

Ok lah.. try to imagine... seorang perempuan berusia 20 tahun muat untuk pakai kasut putih sekolah B-First saiz 1.
huh!!



and akulah orang itu....
sedeykan...
aku pun tak tau kenapa kaki aku kecik sangat.. family aku tak ada la kecik sangat kakinya..
Abang aku punya kaki memang "kaki kapal"..Size paling besar...
yang aku tau, aku pakai kasut sekolah saiz 1 since darjah 5..
aku pun tak tau kenapa after tu memang kaki aku tak membesar...
"TERBANTUT"

nak cari kasut aku bukan senang... kadang-kadang sampai 3-4 buah shopping mall terpaksa ditawaf untuk dapat sepasang kasut...
kalau fikir senang, memang aku rembat je kasut jenama budak-budak kecik macam (BBG-BubbleGummers, Garfield, Barbie, DuDu Kids n so on)
tapi takkanlah aku nak pakai kasut yang kaler striking (pink, oren) pastu siap ada bunga-bunga, gambar barbie, ladybird kat kasut tu kowt.... Agak-agak la sikit.....huhu~~

sebenarnya kalau korang nak tau aku pakai kasut bebudak ni sampai sekarang gak..
especially bila cari sandal...
i have no choice.. terpaksa gak pakai sandal budak-budak...
last aku pakai "kasut" bebudak, waktu pendaftaran msuk UiTM...
kan kena pakai kasut bertutup..
aku dah puas pusing satu BP, redah JJ Bukit Tinggi
memang tak jumpa size aku.. pergi hush puppies memang ada tapi tak berkenan dengan kaler dia pulak...
lastly, sampai dah dekat pukul 10 malam bertapa kat JJ tu, esok nak pergi daftar, aku beli juga kasut jenama GARFIELD...
nasib baik la kasut tu tak nampak macam budak-budak punya..
cuma bila buka kasut tu, nampaklah perkataan GARFIELD...
huhuhu~~
kesiankan aku????

mesti korang pelikkan, kata tak ada size, tapi boleh pula wujud kasut-kasut kat atas tu....
mmm....memang r...
mcm aku kata tadi,
nak dapatkan sepasang kasut kena lah meredah beberapa buah shopping mall...
pastu kalau cari heel kena yang "muka depan" nya kecik..
pastu mesti ada tali belakang (untuk mengcover lebihan kaki aku)..
kalau beli yang tak ada tali belakang,maknanya dah berkenan sangat ak redah je la... lebih pun lebih la...
macam wedges putih aku yang kat atas tu...
(high heels, wedges n sneakers ni still besa.. tapi tak ada la ketara sangat.. kalau orang dok tenung kaki aku je, baru la perasan lebihan-lebihannya..)

Jenama yang selalunya boleh la aku pakai base on their cutting macam NOSE, NAUTINI, CHADSTONE n HUSH PUPPIES..
macam NAUTINI aku lagi selesa la.. sebab memang cutting dia kecik and size paling kecil yang dia ada size 3.. kalau yang lain-lain tu paling kecil pun size 4...
sneakers pulak confirm memang aku pakai yang budak-budak punye..
tapi cari la yang tak nampak "budak" sangat..
macam sneakers BUM aku tu size 32 dan yang pastinya ianya masih longgar!!huhu~~


ni wedges dari CHADSTONE...
ketinggian 3 inch...
aku beli kat JJ Ipoh...
ni NAI yang meneman aku beli...



ni pula heel dari NOSE
ketinngian dia 4 inch setengah
aku beli dekat JJ Ipoh gak di hari merdeka....
ni pun Nai yang teman aku beli...



Yang ni Heel dari NAUTINI..
ketinggian dia 4 inch..
aku beli kat JJ Bukit Tinggi..
Ni aku beli dengan family aku...
(siriesly, diorang sampai naik fed up teman aku cari heels ni)




yang putih merah tu je sneakers aku..
sneakers BUM..
aku aim kasut ni dah lame...
tapi selalunya tak ada size..
at last aku jumpa yang kena dengan kaki aku ni kat Ipoh Parade..
walaupun sebenarnye, kasut ni tak fit dengan kaki aku (agak longgar)..
tapi aku dah tak boleh tahan..
aku nak jugak!!!
Erni yang temankan aku beli sneakers ni...

mmmm... itulah cerita AKU & KASUT......
bila time nak raya semua orang keliling aku boleh kena migrain sebab teman aku cari kasut...
kepada kawan-kawan aku yang selalu teman n bersabar dengan aku bila mencari kasut...
TQ VERY MUCH!!
(Nai n Iema korang lah antara membe yang paling banyak berjasa ngan aku bila tiba bab kasut ni...)

memang selalulah kena ejek..
tak kira la dengan family ke membe ke...
tapi ada kelebihan tau kaki kecik ni..
ape???

1. orang tak boleh pakai kasut aku.. so risiko untuk kasut dicuri dekat ostel memanglah nipis....hehe~~

2. aku dikenali oleh pemilik2 kedai kasut yang aku selalu pergi.... Nampak muka aku je, terus diorang ingat masalah yang melanda aku...

3. berfikir secara positifnya, aku boleh perasan muda sebab aku boleh pakai kasut bebudak (hahaha~~~)

4. Rakyat negara China dulu kan suka bedung2 kaki diorang, semata-mata nak jadikan kecik.. so.. aku memang Allah dah anugerahkan dengan kaki kecik ni, Syukurlah..betul tak????

5. Aku boleh menguji tahap kesabaran seseorang "lelaki" bila ajak diorang teman aku beli kasut... kalau "dia" sanggup bertahan macam kawan-kawan aku tanpa sebarang keluhan n rungutan..memang superb tahap kesabarannya..hehehe~~~




11 comments:

Nurul Ain on 11 November 2010 at 19:04 said...

sabar ye kazen..
masalah kite same je..

P@Nd@_LoVeR on 11 November 2010 at 19:56 said...

hmmm.... siankan kite ni kazen???
jom kite bukak kilang kasut sendiri..
hehehehe~~

Anonymous said...

From Az,
I teringat waktu I temankan u dulu..
I bukan lelaki yang penyabarkan?
Agaknya sebab tu U tinggalkan I...
Mesti u fikir,Setakat teman U pergi beli kasut pun , I dah tak sanggup..

tapi bila i ingat balik kenangan tu, I tersenyum sorang-sorang..
bayangkan dari pg kita sampai, sampailah dah dekat maghrib cari kasut U tak jumpa!!!!
tapi kira ok lah juga.. I dapat bertahan dengan penuh kesabarannya sampai pukul 4 lbih before I give up untuk teman U.
hahahaha

razma on 12 November 2010 at 15:57 said...

weyh...bangge ni name ak tsnarai...hahaha

P@Nd@_LoVeR on 12 November 2010 at 16:04 said...

azfar, jangan dkenang2 bende yg dh blalu.. bende yg dh x mgkin akn berulang.. jgn krne kenangan lalu, kite merosakkan kebahagiaan kite skrg..
u dh ad life u sndri.. mcm tu jugak dgn i.. i x nk musuh dgn u..kite kwn dh lme.. tapi ble u suke sgt2 mengungkit cite lame..honestly, ia lgsung x menggembirakan aty i..malah sumtimes ia membuatkan i menyampah..
kate2 n pnipuan u dh memadamkan semua kenangan mnis antre i dgn u..
pliz... jgn pkse i untk jadikan u sbg musuh..n tolong redha dgn semue yg dh blaku.. mungkin kite hanya sesuai utk jd SAHABAT.. not more than that..
pliz..pliz..pliz...

P@Nd@_LoVeR on 12 November 2010 at 18:30 said...

iema, terharu tak?? aku menghargai ko taw selame ni..hehehe~~

Yana on 4 September 2011 at 18:10 said...

Hai saya pun minat buat kasut n tau buat kasut sikit2 tapi u tau tak mane nak cari pembekal heel yg mcm u punya kasut NOSE tu ingat nak tray buat...hehehhe

P@Nd@_LoVeR on 6 September 2011 at 11:30 said...

@yana

really?? wwah!! awk taw design n buat sekali yer??
boleh la saya tempah kasut ngan awak nanti. ;)

mmm....pembekal tu x taw la.. saya taw beli je.. hehehe~~~

Mr. Nobody said...

keciknye kaki ko..same la kiter....tapi kaki aku besar 1 saiz drpde kau.. muehehe.mudahmudahan kaki kiter jadi besar satu hari nanti. :D

Maira said...

Hai.I'm facing this problem too. Tapi I size 2. My wedding tinggl sebulan lg. but still x dapat cari lagi wedding heels. U ada idea tak nak cari mana? last choice yg I ada ialah tempah. tp harga sgt pricey. Please share dengan I kalau u ada tempat yang jual small size ni. Tq.

Cik Nooriah bt Mamat on 15 May 2015 at 01:44 said...

Akak pun kaki cinderella jgk...mujur ada vincci kat cni..kb mall..kalu x heii..paksi kasut budak la....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting