Friday, 15 July 2011

Tutorial : Download Movie


Ni untuk mereka-mereka yang 'kureng' familiar tentang cara-cara nak download movie (mediafire), tak tau nak cari link kat mana, and tak tau macamana nak 'Join' files...
Aku akan 'ajar' dari mula sampai habis... Walaupun korang rase cam nak cakap kat diri sendiri "Itu pun aku taw.. tak payahla nak tunjuk.", tapi Ade Aku Kesah.. Kalau korang dah tau tak payah baca entry ni. Ok? 


************************************************************ 

 Downloader

Untuk meng'download' dengan cepat dan efisiennya, korang makesure ada 'downloader'..
Aku syorkan korang guna IDM.. Aku dah guna macam-macam downloader before this.. tapi IDM is the best... lagi-lagi untuk mereka-mereka yang sekadar guna broadband yang line tak berapa nak consistent...Klik (sini) untuk download and cara-cara untuk hack IDM.


************************************************************

Cari or dapatkan link movie (mediafire) & Download 

Korang boleh tengok kat blog aku ni bahagian sebelah kanan ada bloglist 'Jom Download Movie', korang boleh klik kat mana-mana link.. Then carilah mediafire link untuk movie apa yang korang nak kat sana...

kalau tak jumpa...

Google kan ada..... Search..Then, Download lah....
p/s: Untuk tutorial ni aku akan download movie 321 Cinta..

Search '321 Cinta-mediafire'


Aku pilih untuk 'klik' yang dekat Arrow besar tu...
maka ter'jejak' lah kaki disini :


scroll down page tu, korang akan nampak :


Pilih samaada nak guna MKV or RMVB...
Klik kat Part 1 and Part 2 (Guna 'New Tab' ler...)

Ada link yang akan terus 'direct' ke mediafire..
tapi ada link jugak yang berhenti 'rehat' di page ni dulu :


so, sila lah klik 'SKIP AD'
(Buat untuk kedua-dua part ok)
maka anda akan sampai disini :

Sudah terang lagi bersuluh dengan spotlight, so klik la dekat 
'Click here to .................................'

Bagi pengguna IDM dia akan terus keluar :

Click 'Start Download'

 dan tunggulah sehingga siap....

Bila semua part dah siap di download...
Open folder yang ada files yang dah siap di download tu...
Now, misi untuk 'join' files...

************************************************************

Join Files

p/s : Klik pada nama-nama software untuk download

Perhatikan pada hujung file name yang pertama. Sekiranya berakhir dengan:

Files .000 or .001

Korang boleh guna HJ Split or Mater Splitter. (Klik untuk download)

(1) HJ Split :


Klik 'Join'


Open file .000 or .001 then klik 'start'


tunggu sehingga :


Klik 'OK'
Bukak semula folder yang sama then korang akan nampak 'video' yang sedia untuk ditengok!




Bagi pengguna Master splitter, ianya lebih mudah dari HJ Split..
Pada file .000 or .001 memang dah siap dengan icon master splitter (hammer).
So, just 'Double click'


Klik 'Join'


Then macam biasa bukak kat folder yang sama untuk tengok movie yang dah siap di join. :)

.rar or .zip

Korang boleh guna macam-macam software.. 

.rar sahaja

(1) WinRAR


Add ---> masukkan files .rar ---> Extract to



.zip sahaja :

(1) WinZip


.rar & .zip :

(1) ALzip 


yang ni paling best.. 2-2 boleyh.. .rar or .zip guna je benda ni.. Tak perlu download software yang berbeza untuk RAR or ZIP files.. :)

************************************************************
So, CONCLUSIONnya, aku syorkan korang download 3 benda ni je la... Yang lain2 tak payah....
  • IDM
  • Master Splitter
  • ALzip

Ok.. selesailah sudah....
Faham dah macamana nak download movie??
Mana-mana yang tak faham or tak clear, bagitau ok. :) 





2 comments:

Anonymous said...

salam...boleh buat n3 khas utk crack IDM x??kalau boleh buat thx sgt2lah =)

P@Nd@_LoVeR on 20 January 2013 at 23:43 said...

salam. sy pn follow tutorial org.. Boleh la try tgok tutorial kat cni:

http://onhax.wordpress.com/2012/12/19/idm-crack/

http://serialsnumber.blogspot.com/2012/12/internet-download-manager-614-build-3.html

http://www.pakcircles.com/2012/08/download-idm-612-cracked-version.html

Hope ini dpt membantu :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting