Sunday, 17 July 2011

Latest Update..


Kepada semua 'bakal-bakal' pelajar
CS221-Bachelor in Science (Hons) (Statistics), UiTM Shah Alam
yang akan masuk pada September 2011,
(Penerapan Diploma Semester Akhir : ex-Diploma in Statistics UiTM)
ini Latest Update from FSKM Shah Alam..

Our EX- class rep(representative), Zaid
dah tolong 'call'kan and tanya apa yang patut...
So, inilah hasilnya :


Kalau malas nak 'besarkan' gamba atas ni, meh aku tolong copy kan.
  • Dijangka bermula pada 12 September 2011 (terus ke semester 3) dan semua pendaftaran adalah secara ONLINE SAHAJA.
  • Jadual kuliah & pendaftaran course dibuka lebih kurang seminggu sebelum kuliah.. (Alert dengan student portal)
  • Degree ini selama 2 tahun dan dijangka tamat pada hujung tahun 2013 - termasuk sem 3 - 6 dan sem 7 Praktikal (3 bulan)
  • Untuk mendapatkan mini transkrip, (Zaid tak dapat pastikan lagi) tapi try tanya (call) UiTM berhampiran (Cawangan) kalau malas nak ke UiTM Perak.. UiTM Shah Alam memang dah confirm ada. Sila pergi ke Bahagian Rekod Pelajar & Konvokesyen, UiTM Shah Alam.  
  • Bagi yang apply PTPTN, sila sahkan permohonan SEKURANG-KURANGNYA 30 HARI sebelum masuk UiTM. (PTPTN memerlukan mini transkrip)
  • Bagi PENEMPATAN, dinasihatkan untuk menyediakan 'backup plan' sekiranya permohonan untuk penempatan kolej ditolak. Kiranya kalau nak apply kolej boleh..
Sekian sahaja, maklumat yang diterima buat masa ini...

p/s : Kepada yang tak tahu lagi CONVOCATION untuk yang tamat pada MEI 2011 adalah pada hujung bulan OCTOBER 2011 (20-30 Oct). Yang dari Perak, kita convo di Perak yer.. :)

3 comments:

Anonymous said...

aq br tau pe mksd 'rep'. slma ni dok main sebut class rep-class rep. tp tk tau mkne. haha

naney on 19 July 2011 at 17:25 said...

wuhU! caiyok2 stats students. ;) InsyaAllah korg bole buat pnye sbb da tambah 1 sem. jadi x berat. :)

P@Nd@_LoVeR on 19 July 2011 at 20:01 said...

cik anon ---> ok.. lpas ni igt taw.. jgn lupe plak.. hahahhahaha~

naney ---> hope so..:) cuak gak nk g degree ni...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting