Saturday, 14 May 2011

Renjer yang terPandu....


hari ni mengemas album-album gambar yang lama...
dari zaman kecik-kecik sampailah zaman besar-besar..
Dalam dok kemas-kemas tu,
jumpa satu album neyh......

Album "Kursus Kepanduan Peringkat Negeri Johor Tahun 2007"
waktu aku form 5...
ni zaman-zaman involve dengan Pandu Puteri...
Waktu ni dah 'naik pangkat' dari Pandu Puteri Remaja kepada Pandu Puteri Renjer..
(yerla dah cukup umo, mne bleyh dok kat pandu puteri remaja agy.)

ok.berbalik pada kursus ni ,
Kursus ni diadakan di SMK Dato' Bentara Dalam, Segamat..
4 hari 3 malam
(Jumaat petang hingga Isnin tghri)

wakil dari TIGS- 2 orang.
Aku & Pikot..


Kursus ni invole semua peringkat dalam Pandu Puteri..
(Tunas, Remaja & Renjer)
obviously, kami la peserta 'tua' dari daerah Batu Pahat.

-Peserta dari Batu Pahat-

Scarf coklat - Pandu Puteri Tunas a.k.a Tunas Puteri
Scarf kuning - Pandu Puteri Remaja a.k.a Pandu Puteri
Scarf biru - Pandu Puteri Renjer a.k.a Renjer Puteri

kitorang diiringi oleh 2 orang cikgu dari........ (x ingat; yang penting bukan dari sekolah aku..hehehehee~~~)
*Pikot, sape name cikgu yang kite tumpang tuh????

ok.. sepanjang 4 hari neyh
cam2 aktiviti kena buat..
(dah tak ingat sangat r coz dah lama berlalu........)
mostly kena pakai t-shirt yang dia bagi..
4 hari dok ulang pakai baju yang same...
peh!!
dok sembur perfume je la....
(Nasib baik semua perempuan...... ... kalo ada lelaki, hbis peluang nak tackle.. hahahha)
hehehe~~~~

-outdoor activity-

-main masak-masak-

-Duty basuh pinggan-


di hari last, barulah sarung uniform yang paling aku tak suka neyh...
(tak suka sbb uniform ni BESAR! lengan uniform ni pun lagi panjang dari TANGAN aku - tak dibenarkan lipat.. dengan pakai tudung skool yang LICIN gyler....huhhuhu)

-ni poyo je lebeyh-

the best moment kat sini,
bila jumpa n kenal kawan-kawan baru....

yang paling aku & pikot rapat kat sana dengan Nadia, wakil daerah Pontian..
(betul tak Nadia, ko wakil Pontian???hehehe~)

memang sekepala 3-3 neyh...
bila dok bertiga, bercakap tak berenti...
kepoh betul minah 3 orang neyh :

hehehehe~~~

Sekarang 3-3 dah ada haluan sendiri...
ni pejumpaan pertama n terakhir dengan Nadia....
(still bleyh consider la sbb lain daerah)
tapi.. Pikot???
rasenyer last jumpa waktu hari last skolah kan Pikot????

naseb baiklah ade FB...................

Miss you both so much la!!

...............THE END...............


5 comments:

nur nadiah on 25 May 2011 at 06:17 said...

salam....rindu gak gambar ni....kat umah dalam album bnyk gambar kite ber3..rindu2x sgt2x...

vinie yoke on 14 February 2014 at 16:51 said...

boleh saya tanya berapa buku log kamu telah buat?
saya nak isi buku log ,boleh send kepada saya?

vinie yoke on 14 February 2014 at 16:53 said...

boleh saya tanya berapa buku log kamu telah buat?
boleh bagi saya maklumat yang terdapat dalam buku log?

Jiha Mahmud on 14 February 2014 at 17:09 said...

@vinie yoke, saya hanya ada satu shaja 'buku' log. Tapi saya menggunakan file. Kandungannya ialah latar belakang pandu puteri, bendera & jata negara n negeri, carta organisasi, lagu, nota asas ikatan,pergerakan kawad kaki dan banyak lagi.

Jiha Mahmud on 14 February 2014 at 17:44 said...

@vinie yoke Maaflah. saya dah tak ada buku log tu. Dah 7 tahun berlalu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting