Monday, 23 May 2011

JPA sudah memanggil...

Hari ni surat daripada JPA
(Jabatan Perkhidmatan Awam bukan Jabatan Pertahanan Awam) sampai
Surat peringatan melapor diri...


Result pown belum keluar lagi...
so, tak boleyh la nak lapor diri lagi...

hmmm...
usha dokumen yang JPA nak :
1) Borang Pendaftaran Tamat Pengajian
2) Salinan ijazah / diploma / surat pengesahan senat
3) salinan transkrip peperiksaan
4) Bukti Permohonan pekerjaan dengan Pihak Berkuasa Melantik Persekutuan (Borang SPA)
-MINIMUM permohonan untuk 5 jawatan

Nampak gayanya terpaksa menziarah UiTM Perak semula la gamaknya after result keluar ni........
and now tengah usha laman web SPA ni....
nak pilih keje apa ni???
adeh..
poning..poning...

tapikan.. aku terpikir...
kalaulah dalam tempoh 4 bulan ni kena panggil kerja........
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~~
Cam fizikal n mental aku tak ready je nak keje....
huhuhu

watevalah...
Aku hanya berdoa memohon apa yang terbaik untuk diri aku...
kena panggil ke tak, serahkan je kepada Allah S.W.T...

4 comments:

pikot on 30 May 2011 at 17:49 said...

ehda...
yg jpa ni kena apply melalui spa ke?

P@Nd@_LoVeR on 30 May 2011 at 18:02 said...

apply ape?? aplly keje or apply scholar??
appy kerje melalui spa.. apply scholar lalu jpa.. hehehe~~

U.K.H.T.I on 25 August 2015 at 00:01 said...

sis. ramai yg ckp kos ni susah dpt keja. any opinion sis. sbb sy dpt course statistics ni la, tp ramai yg xsupport :'(

Jiha Mahmud on 14 September 2015 at 11:55 said...

@U.K.H.T.I Peluang kerja banyak dear... Yang penting score.. I got so many offers after graduation and honestly i have no time pun untuk relax and rest after final exam :) Jangan takut.. ramai perlukan khidmat statistician.. Part time analysis data pun masyuk tau... All master and PHD students from various programs will look for our help.. 2 hours session we will be paid hundreds. Percayalah.. takkan menyesal punya ;) if ada benda nak tanya lebih, boleh direct email ehdamahmud@yahoo.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting