Thursday, 14 April 2011

MALAM NOSTALGIA & IKATAN 1 MALAYSIA

Alhamdulillah.
Berakhir sudah Dinner PESISTA yang ke-5 dan mungkin juga yang terakhir..
08 April 2011
Malam Nostagia dan Ikatan 1 Malaysia
Dress Code : Wedding 1 Malaysia...

Tujuan dinner ni macam biasalah untuk "makan" and inilah satu-satunya event yang akan disertai oleh majority pelajar Statistik.
Kat sinilah kami boleh "together-gether" dari part 1 sampailah part 6..
kat sinilah baru kenal "Oh, ni budak Stat rupenyer..."
Tapi dinner kali ni special sikit sebab dinner ni juga sebagai majlis meraikan pelajar-pelajar part 6 Diploma in Statistics...

Ok moh kita berbalik pada mula-mula nak gerak pergi Teluk Batik Resort...
Diarah berkumpul di foyer FSPU pada pukul 5.00 - 5.30 petang..
Tapi macam biasalah, mentang-mentang senior dekat kol 6.00 petang baru gerak dari bilik..
(dah taw dah taktik dyowg, suh kumpul awal2, padahal gerak lambat je.hehehe~~)

*kitowang (Aku,Aida, Nai n Echa) tak pakai pun baju terus.. baju dak2 ni dok meleret2 sapu lantai, sat agy lom sampai agy dah kotor*

hmmm... sampai-sampai sana pun belum nak gerak jugak.


at last pukul 6.30 petang baru bertolak dari U...
Guna "kuasa senior" agy, sesuka hati je kitorang naik bas n just allowed part 5 n part 6 je yang dok kat bus tu.. hahaha~~
tapi bila bus lain dah penuh, sumbat jugaklah part 4 dalam tu..
hehehe~~
(first tyme kami dipisahkan bus antara siswa-siswi.)

Singgah sembahyang maghrib di masjid, area Teluk Batik.
Sembahyang n siap-siap tukar baju..
(kami hanya diberi masa 15 min sahaja!!!)
jawabnyer..
Makeup dalam bus la!
dengan bantuan cermin compact powder + cermin tingkap bas!

dok kalut, smpy at last eye liner pun aku tak pakai!!

sampai kat Teluk Batik Resort dalam kol 8.00 malam...


Sesi pendaftaran


before masuk dalam dewan...


tengah beratur nak masuk n lalu dekat "Red Carpet"


Kena bagi "autograph" dulu.....

*sesuka hati je aku sign besar-besar.. hahaha~~*

Meja untuk part 6 dah di standby khas...
So, duduk meja depan sekali...


door gift pun dah ada atas meja...

*dapat Mug bertulis "Malam Nostalgia & Ikatan 1 Malaysia PESISTA 2011"

Dalam dekat2 pukul 9 barulah majlis bermula..
selepas ketibaan Koordinator Program, En Nadzri n lecturer2 Statistics...
Majlis mula dengan doa, ucapan, n gimik perasmian (Dikir Barat)

Lepastu???

MAKAN TYME!!!!!

*First tyme kene ambil makanan sendiri!! merasa menjadi "orang kebanyakan" hahahha~~*

tyme makan ada persembahan montaj + nyanyian duet..
Bila majority dah habis makan,


barulah majlis diteruskan lagi dengan persembahan + penyampaian hadiah...

*penyampaian hadiah penghargaan untuk jawatankuasa PESISTA 2010*

Majlis berakhir around kol 11 lebeyh..
Then sesi bergambar!!!!!

*part 6 bersama lecturers*

*bersama Miss Najwa*

*Bersama pengantin baru -Sir Sayed & Isteri*

*Bersama Miss Hasliza & Miss Rashidah*

*MY ROOMATES!!!!!!!!!*

*Akak & Adik*

*With "Ayah"-should i say "Wali"?? hahaha~~*

*Angah, Mama, K.Chik n Me (Adik)*

*bhahahahahahahhaha~~~ kene kawen paksa dengan Ayah*

*My Classmates (Gurlzzz)*

*Mama, Adik n K.Long*

*Mawe n "ER-DA"

*Trio*

*Me and "RED"*

*With "Cabak Junior"*
utk gambar yang ni aku upload sebab
he's the one yang call me "Kak Jiha"
Aku agak janggal bila junior lelaki panggil aku "Kak Jiha" selalunya junior lelaki panggil aku "Kak Ehda" or just "Ehda"...
dak2 laki yang selalunya panggil aku "Jiha" ialah yang ber"aku-engkau" dengan aku like my clasm3 n dak2 part 5...

So.....
Habis dah cerita aku pasal Dinner..
AKu nak g class!!
Bubye!

2 comments:

arel on 14 April 2011 at 10:42 said...

gambar special?

P@Nd@_LoVeR on 15 April 2011 at 14:57 said...

semua gamba special.. ;p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting