Wednesday, 15 December 2010

Tersirat & Tersurat

Beberapa hari lepas,
aku ditanya oleh seorang member aku ni
dengan soalan yang tak pernah ditanya oleh makhluk lain selain beliau.
hehehe~~

apa soalannya??

"Ehda, earrings kau tu ada maksud tersirat dan tersurat ke?"

tergamam kejap aku dengar soalan tu..
tak pernah orang tanya.
yerla benda kecik kowt.
bukannya aku pakai earrings yang besar gedabak,
sampai boleh teleng kepala..
tak sangka dia perasan ngan bentuk earrings comel lote aku tu..
haha~

nak tengok???
ni ha......



kalau korang perasan, dia berbentuk "arrow heart"


hmmmm...
apa maksud "arrow heart" tu?
kalau ikutkan ia mempunyai macam-macam maksud..
tapi more to "LOVE" la...
either dah terjatuh hati or ter"broken" hati..
hahaha~~

tapi kalau ter"broken" hati, biasanya dekat arrow heart tu ada diletakkan bandage..
kalau yang tak ada tu, faham-faham sendiri la..
:D

balik semula cerita pasal earrings aku.
actually earrings ni hadiah dari ibu aku "sempena" result SPM dulu...
(bencinya aku nak buka cerita pasal SPM!!!!huhu~~)

ibu aku kata, dia bagi earrings bentuk ni ada 2 reasons...
reason yang baik dan reason yang tak berapa nak best...
huhuhu~~~


reasons nya.....
(1) sebagai tanda sayang ibu aku terhadap adik..
(Wah.....berbunga riang hati aku!!!!hahaha~~)

(2)ibu aku just cakap :
"Itulah rasa hati ibu tengok result SPM adik! bukan setakat rasa macam ditusuk sembilu tapi dah tembus dengan anak panah. sakit dan kecewanya hanya tuhan yang tahu."

memang sentap gila hati aku dengan reason yang kedua tu...
tapi nak buat macammana..memang salah aku..
huhu~~

Tapi sebab reason ke-2 tu la yang banyak mendorong aku untuk belajar...
seboleh mungkin aku nak memadamkan reason kedua tu dari dalam hati ibu aku...
*waaaaaaa~~dah sedih ni...huhuhu

ok.. enough!
habis sudah cerita pasal earrings aku ni..
jangan tanya aku lagi ok pasal bentuk earrings aku...
hehe~~

p/s --> Aku rasa patutnya sekarang ni, aku kena pakai earrings "broken heart" kowt.. barulah ada maksud tersurat dan tersirat..hehehe~~

2 comments:

Anonymous said...

oiiii!! mak cik!
rancak kaw b'blog'g s'kang.
rilex r beb. sPm dah lm kt tglkn.
x pyh sdh2 lg.
bc n3 kaw ni, kalw org x taw, mst igt rslt sPm kaw hampeh!
padahal........
wlupn x lps target kaw..x ckp 10 jari.. its okay la beb. result kaw tu nak g over d laut pown lpas...kaw tu je yg plh nak buat dip..
chill babe.. :)

mn kaw punya earrings yang wne mrh tu?? ad lg x??

P@Nd@_LoVeR on 16 December 2010 at 12:18 said...

anonymous, sapekah gerangan tuan hamba??
manusiekah anda??atau .....
(siriesly, siapakah anda? sori, x bley cam r)

earrings mrh tu dh pth la..huhu~~
npe?? nk blikan lain ke?? ok je... crikan yg mcm dulu k..hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting