Friday, 26 April 2013

Besar sekalipun kalau ..........


Balik kampung akhir bulan 3 yang lepas,
aku telah secara separuh sengaja nya merosakkan mesin basuh kat rumah...
(Memang niat nak suruh ibu beli mesin baru. hahaha~)

So, hari rabu lepas, ibu pun mengheret la aku untuk meng'usha' mesin basuh baru...
At last, ibu pun decide la nak beli mesin basuh ni :


sumber : www.lg.com  

yup!! 16 Kg!!!

Disebabkan aku yang sememangnya secara rasmi & tidah rasmi telah dilantik sebagai Tukang basuh baju+Sidai Baju kat rumah ni selalu dok merungut nak kena basuh ber"trip-trip" menjelang hari raya dan juga bila semuanya balik kampung, ibu decide untuk beli terus yang 16 Kg.
Kalau aku merungut lagi tak tahulah nak cakap apa..
ish..ish..ish....

Lega lah kan bila dah ada mesin basuh besar gedabak cenggini..
So aku memulakan lah aktiviti basuh membasuh,



Baru aku sedar
bahawa sesungguhnya tanganaku

TAK

SAMPAI

NAK

AMBIL 

BAJU

di dasar mesin basuh ini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

huhuhuhhuhu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ibu cakap :
sedarlah yang tangan adik tu tak berapa nak panjang.. Tak payah berangan nak pakai mesin besar-besar...

Akak cakap :
Dik, ingat ea... kalau ada rumah sendiri nanti, beli yang 7Kg je cukup.. Ukur tangan di badan sendiri...

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~~ T_T



2 comments:

arel on 26 April 2013 at 15:48 said...

hahahahaha

nur farhana Saad on 28 April 2013 at 19:02 said...

wahahahahaha. lawak la kau ni ehda. kekeke.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting