Saturday, 25 June 2011

JPA lagi...


Walaupun JPA dah mengumumkan
pembekuan pengambilan dan pengisian jawatan kosong kerajaan sehingga 31 Ogos 2011

tapi tetap kena lapor diri.
Walaupun lapor diri after diploma bagi
merek-mereka yang berhasrat nak further study ni cam 'tak ada maknenya'
coz bila dah dapat offer untuk degree nanti,
terpaksa buat surat pembatalan lapor diri and penangguhan perjanjian..
memang macam sia-sia je kan lapor diri ni??

tapi tak apalah..
Bak kata ibu aku
"Dah makan duit rakyat tu, jangan banyak songeh. Ikut je la prosedurnya.."

Betul..betul..betul...

so layanzzzzzzzzzzzzzz...............

Nak tau apa dokumen yang aku dok sebok merajinkan diri beurusan di UiTM Shah Alam haritu??

Semuanya kerana 2 keping kertas ini :


-Surat Pengesahan Tamat Pengajian-


-Mini Transkrip-
(Sekarang dah tak boleh access kat internet je..huhuhu~~)

Thanx to Bahagian Pengurusan Rekod Pelajar & Konvokesyen UiTM Shah Alam yang banyak membantu. :)

Alhamdulillah, semalam aku dah selamat mengepos dokumen-dokumen lapor diri kepada pihaak JPA...

Dah terlanjur pergi pejabat pos tu,
kena paksa dengan ibu untuk :


Daftar Mengundi!

Ok inipun settle..
Lepas ni, tak adalah aku kena ceramah dengan ibu pasal tak pergi daftar.
Lagi-lagi sejak 2 menjak ni kan sibuk isu nak pilihan raya..
tu yang ibu mempergiat 'kempen' kat aku tuh..
Layanz je la......
hehehe~~~~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting