Friday, 24 June 2011

Gift..

This is a gift from Ibu.... :)


Jam ni actually hadiah 'terkumpul'.

terkumpul???

terkumpul from :
2 tahun punya bezday + 2 kali result exam
yang ibu aku tak bagi hadiah..

kenapa aku pilih JAM??
Aku rasa dari aku kecik sampailah sekarang, JAM adalah hadiah yang sentiasa jadi favourite aku.. :)

kenapa??
sebab aku SUKA jam. hehehe~~

kenapa??
sebab Jam sentiasa dekat dengan diri aku..

kenapa??
Sebab hampir 24jam sehari aku pakai jam.. :)

Kenapa BUZZ??
yang penting bukan sebab terinfluence oleh 'BUZZ" di ym k...hahaha
actually aku dah nak terbeli GUESS... tp usha punya usha tiba-tiba cam 'cinta pandang pertama' kat jam ni.. walaupun jam GUESS yang aku dah nak terbeli tu berwarna MERAH!!!
n setelah menimbang2 diz BUZZ punye characteristics yang sangat2 menarik.
(nak taw? klik kat link yang aku dah bagi kat atas tu..)
Alamak, berangan jadi duta BUZZ plak aku neyh.. hahahhaha~~~~~

Ada member aku tanya kenapa tak mintak hp as a gift?..
(Almaklumlah aku pakai enpon RM79 je kan...)
sebabnya,
aku suka campak2 enpon...
tapi aku TAK PERNAH campak jam taw!...
kalau TER jatuh tu adela.. tapi campak dgan SENGAJA, tak pernah...

Bila kita dapat hadiah daripada sumone mesti kita rasa kita nak simpan benda tu sampai bila-bila kan?
Kita nak jaga benda tu seelok-eloknya..
Kalau ibu aku bagi enpon yang memang2 aku tak pandai jaga dengan cermatnya, tak sampai 2 tahun kompem, dah Inalillah enpon tu... hehe~~
Sebab tu, bila ibu aku tanya nak hadiah apa, mesti aku pilih JAM tangan..
Walaupun aku dah ada banyak jam tangan..
Walaupun macam a bit olskool kan mintk jam tangan..

But...
Do I Care??????

yang penting
aku SUKA
aku PAKAI
aku JAGA

Thanx IBU!!! :)



2 comments:

arel on 25 June 2011 at 00:08 said...

bile sentap jer....baling henpon..mana xrosak..!!

P@Nd@_LoVeR on 26 June 2011 at 13:47 said...

Hobi!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting