Sunday, 20 October 2013

New Members...


Assalamualaikum semua!!
Salam hari Ahad.. =D

Ok. Hari ni nak memperkenalkan new members in our family..
'new' tak 'new' sangat la...
Dah dekat sebulan jugak la.....
Hari ni baru berkesempatan nak hupdate pasal diorang ni..

Taraaaaa!!!!!!!!!!!....


New hamsters in da house!!!
sorang boboi... sorang gugurl...
Yang boboi namanya Ronald Weasley a.ka. Ron..
yang gugurl pulak nama dia Sheena.. (Patutnya kena letak Hermoine kan??...Baru sesuai..hehe)

Dua budak kat atas ni mengada teramat..
Time orang tak ada dua-dua membuta...
Time orang ada kat dapur, mula la tunjuk aksi...
menyampah!
haha~~
So, terhibur hati tengok budak 2 orang ni..
Balik dari Bangi je, mesti cari diorang kat dapur, then kacau..
hehe~~

p/s: Sesiapa nak try bela hamsters, gi cari kat THE PET FAMILY.. murah OK! 2 ekor hamster + cage (complete with wheel, bekas makan & minum) + makanan + habuk kayu tu baru RM56! Berbaloi-baloi-baloi!

Tapi..
as the cat lover...
Aku tetap suka nak peluk+cium+main dengan kucing!!


ni kucing yang aku usha dekat petshop (Wellpets Centre)
Sangat jinak + manja ok!!
Umur baru 4 bulan.. 

Ikut rasa hati macam nak beli je....
Tapi siapa yang nak jaga....
dengan aku yang tak menentu duduknya..
Sekejap Bangi sekajap Klang....
huhuhuhu~~

Kalau bawak balik kampung, nanti boipren aku tu merajuk...

my boipren aka Josh Santana
hmmmmmmmmmmmmmmmm....
Jawabnya, kena tunggu duduk rumah sendiri la baru boleh bela kucing....
Sabar..Sabar...
Sekarang, bila rasa nak main dengan kucing je, pergi kat Wellpets Center..
Pet shop ni best!!
Boleh melepak-lepak main kucing kat sini.. hehehe~~
Ok la kan.. untuk lepas gian pegang kucing.. :-)



pssstt..pssst...
Aku ada satu impian tau...
Aku nak SEKOR kucing kat dulang hantaran kawen t!! 


4 comments:

nur farhana Saad on 20 October 2013 at 12:14 said...

tapi bela hamster susah la ehda. lepas tu macam mana hamster jantan betina ni terus boleh duk same2?? tak gaduh ka/?

Jiha Mahmud on 21 October 2013 at 09:28 said...

@nur farhana Saad x sush la ana...cumanya kene hati2 la.. kalau terlepas, mmg payah le nk jumpe.. hehehe~~ jantan betina boleh dok satu cage.. cme kalau betina tu dh beranak kene asgkan..nti bapak makan anak... huhuhu~~~

nur farhana Saad on 22 October 2013 at 12:40 said...

@Jiha Mahmud

i seeeeeeee~ so i choose to bela rabbit lah. hehehhe

Jiha Mahmud on 23 October 2013 at 09:30 said...

@nur farhana Saad Bela kucing la ana... hehehe~~ rabbit ke hamster ke, x bleh nak bawak tido sme.. kucing boleh.. hehehe~~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

JIHA's WORDS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by web hosting